Nederlands (Nederland) italiano (Italia) Deutsch (Deutschland)

Het begin van onze droom en avontuur!

Het begin van onze droom en avontuur!

Hallo, 

Wij zijn Barry en Jolanda en wij hebben een droom: Wij willen graag een luxe camping beginnen in Italië!

Toen we in 2011 trouwden hebben we dit voor het eerst hardop uitgesproken. In 2013 hebben we voor de eerste keer in Italië huizen bekeken. Een geschikt huis vinden bleek niet gemakkelijk; voor onze droom hebben we een huis nodig en een groot stuk [redelijk vlak] grond. En in Nederland hadden we nog een koophuis die we toch eerst wilden verkopen voordat we iets nieuws zouden kopen. Ons huis te koop zetten was eigenlijk de eerste grote stap naar onze droom.

Barry heeft alle huizen die te koop stonden in Le Marche, Italië via internet bekeken. Ook tijdens de vakanties hebben we veel huizen bezocht. Hierbij kwamen we echt van alles tegen! Een huis waar binnenin een boom groeide of de weg ernaartoe was echt onbegaanbaar en steil en de meeste huizen lagen wel heel erg ver van de bewoonde wereld. Of een mooi huis maar dan stond het huis van de buren wel heel dichtbij of de grond dat erbij hoorde was veel te steil.

Toen kwamen we in 2015 een mooi huis tegen. Het was geen bouwval, het was juist gerenoveerd en alles zag er goed uit. Samen met onze nieuwe Italiaanse vriend/aannemer Natale gingen we een kijkje nemen. Hij vertelde ons dat er eigenlijk weinig aan het huis gedaan hoefde te worden, geen nieuwe fundering of nieuw dak, dit was allemaal in orde.Het enige probleem met dit huis was dat er eigenlijk geen extra grond bij inbegrepen zat.

Na een hoop e-mails naar de makelaar en de verkopende partij begrepen ze eindelijk wat de bedoeling was en stemden ze in met ons voorstel om het huis te kopen met 1.4 hectare grond erbij! Dit proces heeft van december 2015 tot juni 2016 geduurd. In januari was er al een akkoord maar om nog onduidelijke reden werd het op het laatste moment toch nog afgeblazen. Toen waren we echt even radeloos! Met bemiddeling van Natale is het uiteindelijk toch goed gekomen maar die periode was erg zenuwslopend voor ons.