Restaurants

Heerlijk uiteten in Le Marche! Bij Casa Cingoli in de buurt kunnen we uit eigen ervaring een aantal restaurants aanbevelen.

Ristorante Il Boccale D'oro in Cingoli 300 meter van Casa Cingoli

Agriturismo La Maddalena in Cingoli 4 km van Casa Cingoli 

Trattoria Della Fortuna in Jesi 19 km van Casa Cingoli 

Pizzeria Mago Merlino in Jesi 19 km van Casa Cingoli

Informatie over Restaurants

De Marche, rijk aan culinaire tradities, hebben met wijsheid de kruiden en vetten, de geuren van de zee en de parels van het binnenland, zoals de truffel, weten te doseren. De waarde en de bescherming van de producten wordt gewaarborgd door verschillende keurmerken zoals het DOP-keurmerk (BOB - Beschermde OorsprongsBenaming) en de aanduiding IGP (BGA - Beschermde Geografische Aanduiding). 

*Groot is de verscheidenheid aan wijnen uit dit gewest: 16 wijnen met doc-keurmerk en 5 wijnen met het docg-keurmerk. Een verplichte stop om de wijncultuur te leren kennen zijn de streekgebonden enotheken; de wijnroutes verbinden de geur van de wijn met de charme van de heuvels en de kunstschatten in het gebied. 
De in de Marche geproduceerde likeuren kunnen bogen op een lange en oude traditie. 
Dankzij de structuur van het gebied, gedomineerd door de bergen en gelegen aan zee, is de keuken in de Marche zeer gevarieerd en worden schotels met een sterke, krachtige smaak, vaak op basis van vlees, afgewisseld met gerechten op basis van schaaldieren, vis en zeevruchten. 
De Marche zijn bekend vanwege de truffels, zowel de witte als de zwarte, en verder om de olie, honing, paddenstoelen, tuinbouw en biologische producten. Ook de pasta vormt een belangrijk onderdeel van de culinaire traditie in de Marche en wordt gebruikt voor het bereiden van smakelijke recepten. 
Heerlijk zijn ook de voor de streek kenmerkende koekjes en gebakjes. Het hele jaar door worden er in de Marche gastronomische evenementen georganiseerd: van product- en dorpsgebonden feesten tot wijnfeesten.