Nederlands (Nederland) italiano (Italia) Deutsch (Deutschland)

de stad Senigallia

Ondanks dat Ancona de provinciehoofdstad is en tevens de hoofdstad van Le Marche, heeft Senigallia de allure van regionale hoofdstad. Vrijwel iedere dienst is er aanwezig, het heeft een groot ziekenhuis en er zijn veel scholen voor beroepsonderwijs. De stad heeft een prachtig, gezellig, historisch centro storico met mooie winkel- straten, pleintjes, restaurants en barretjes met terrasjes.

De belangrijkste gebouwen zijn: het 12e eeuwse La Rocca, het Foro Annorario uit 1834 en de 17e eeuwse handelsgebouwen, Portici Erncolari, aan de rivier Misa. Het meest karakteristieke gebouw van de stad is het"Rotonda a Mare" uit de jaren 30, een rond wit gebouw aan een pier in de zee. Deze Rotonda a Mare ligt aan de gezellige, kilometerslange, boulevard "lungomare" met bars en restaurants. Ook liggen aan deze Lungomare de goed verzorgde zand- en fijne kiezelstranden.

Senigallia is een stad die het hele jaar de moeite waard is om te bezoeken, om te winkelen, te flaneren of de gezellige weekmarkt op donderdagochtend te bezoeken.

Bekijk ook Le Marche